Hovězí steak na pepři
279,00 Kč vč. DPH
Popis
Dobře omyté brambory ve slupce podélně nakrojte. Do jednotlivých řezů vložte bylinky, můžete lehce osolit a potřít olejem. Brambory dejte do pekáčku a přikryjte alobalem. Dejte do trouby a pečte cca 20 minut. Poté sejměte alobal a dopečte doměkka.
Steaky osušte papírovým ubrouskem a naklepejte je pouze klouby rukou, abyste nenarušili jejich strukturu.
Steaky dobře posypte drceným pepřem. Nesolte. Olej (stačí tenká vrstva) rozehřejte na těžké, nejlépe grilovací nebo litinové, pánvi.
Na oleji steaky zprudka opečte z obou stran (cca 2 minuty z každé strany). Takto získáte steak rare: na povrchu bude hotový – hnědý, pod povrchem růžový, ale vnitřek masa bude syrový, krvavý, ale teplý. Pokud chcete steak medium, zmírněte po první minutě plamen a maso dopékejte ještě 2 minuty po obou stranách. Maso bude uvnitř růžové, ale ne krvavé. Steak well done opékejte 5 minut po obou stranách – v průběhu pečení postupně snižujte plamen. Toto maso bude mít křupavou hnědou kůrku a bude celé propečené. Steak při obracení v žádném případě nesmíte napíchnout na vidličku, aby nevytekla šťáva, používejte raději kuchyňské kleště. Hotový steak pak vyjměte a uchovejte na teplém místě.
Šťávu, která zbyla v pánvi, zalijte smetanou, osolte, můžete ještě přidat drcený pepř. Zamíchejte a krátce provařte, až omáčka trochu zhoustne. Zálivkou přelijte maso. Dozdobte máslíčkem, které je součástí balení. Podávejte s pečenými bylinkovými bramborami.
Pro přidávání recenzí se musíte nejdříve přihlásit.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.