Gemelli (těstovinová „dvojčata“) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je a udržujeme teplé.
Brokolici, cukety, chřest a lusky cukrového hrášku uvaříme v páře a prudce zchladíme, necháme okapat a odložíme.
Zmrazený hrášek povaříme v mírné osolené vodě zhruba 3 minuty, scedíme, prudce ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat spolu s ostatní zeleninou.
V pánvi s vysokým okrajem zahříváme na středním ohni zeleninový vývar a máslo, přidáme všechnu zeleninu kromě několika výhonků chřestu, které odložíme na ozdobu, a směs důkladně prohřejeme.
Zeleninu přelijeme smetanou a ještě zahříváme, smetana se však nesmí vařit.
Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Těstoviny promícháme v nahřáté míse s petrželkou, přelijeme zeleninou se smetanou, posypeme parmazánem a ozdobíme odloženými výhonky chřestu. Ihned podáváme.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny